Museum Kunst & Geschiedenis (KMKG)

Reviews
4,5/5 (8588 Google reviews)
Reserveren
Verruim uw visie op mens en cultuur!

Het Museum Kunst & Geschiedenis biedt u een bijzonder rijk en gevarieerd overzicht van de geschiedenis... Maak een boeiende reis door tijd en ruimte, van de oudheid tot de Europese sierkunsten, van nationale archeologie tot niet-Europese beschavingen!

Naast de permanente tentoonstellingen zijn ook de speciale tentoonstellingen van het museum een bezoek waard...
  • Trein: station Centraal, Schuman • Metro: Merode, Schuman • Bus: 22, 27, 80, 61 • Tram: 81
  • 1,5 Merode
  • 81, 82 Merode
  • Uurrooster

    01/07/2024 - 31/08/2024: * maandag: gesloten * dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: van 09:30 tot 17:00 * zaterdag en zondag: van 10:00 tot 17:00

Spreid je tafelkleedje in de zalen middeleeuwse kunst en leg het kaartspel klaar. Aardbeienconfituur, granaatappelsap, druivengelei of appelmoes – welke confituurpot stel jij samen? Ai… een ongelukskaart, nu is de volgende aan de beurt. Maar wacht eens, die trekt een opdrachtkaart! Leuk, nu moeten we eerst samen iets doen. Kom deze zomervakantie naar het Museum Kunst en Geschiedenis en speel het avontuurlijke kaartspel Museum Confituur. Voorzien van een rugzakje met tafelkleedje, kaartspel, ingrediëntenwijzer en alle spullen om de opdrachten tot een goed einde te brengen, heb je alles wat je nodig hebt om een leuk museumuurtje te slijten tussen wandtapijten versierd met vrolijke fruitjes, delicate fruitmesjes en houten heiligen (die ook een fruitje lusten?). Als je klaar bent met spelen, breng je alles weer terug naar het onthaal waar je als klap op de vuurpijl iets uit de schatkist mag nemen! Gezinsspel voor 2 tot 4 personen vanaf 5 jaar Duurt ongeveer 60 min Van 01.07.2024 tot 31.08.2024 Inbegrepen in een museumticket, vraag ernaar aan het onthaal I.k.v. Schatten van Vlieg 2024 – Proef jij wat ik proef?

  • Prijs

    Catégorie 2: 100,00 € - Catégorie 1: 125,00 €

Deze zomer gaan we 300 jaar terug in de tijd, toen deftige dames en heren ingewikkelde pruiken op hun hoofd droegen. Een tijd waarin mensen helemaal gek werden van tulpen en een heleboel nieuwe gebruiksvoorwerpen uitvonden voor alle lekkers dat reizigers uit verre landen meebrachten (Thee! Koffie! Chocolade!). Knappe koppen bedachten nieuwe machines en fantastische filosofen schreven dikke boeken waarin ze de wereld op een rationele en wetenschappelijke manier probeerden te beschrijven. Maar er was meer aan de hand: waar sommige mensen een super-de-luxe leventje leidden, waren er vele anderen die het minder goed hadden en dezen hadden er stilaan genoeg van. Het was dus ook een tijd van opstand en revolutie. Waan je gedurende een week in de 18e eeuw. In het museum gaan we kijken, proeven, dansen, maken en natuurlijk ook spelen. En als je thuis al wat wil oefenen: om chocomelk te maken neem je wat bittere chocolade. Laten smelten in melk met wat vanille mengen met wat kaneel, kruidnagel en peper. Voeg poedersuiker en een vers ei toe en klop op in een chocoladekan: klaar!

  • Prijs

    Catégorie 1: 125,00 € - Catégorie 2: 100,00 €

Deze zomer gaan we 300 jaar terug in de tijd, toen deftige dames en heren ingewikkelde pruiken op hun hoofd droegen. Een tijd waarin mensen helemaal gek werden van tulpen en een heleboel nieuwe gebruiksvoorwerpen uitvonden voor alle lekkers dat reizigers uit verre landen meebrachten (Thee! Koffie! Chocolade!). Knappe koppen bedachten nieuwe machines en fantastische filosofen schreven dikke boeken waarin ze de wereld op een rationele en wetenschappelijke manier probeerden te beschrijven. Maar er was meer aan de hand: waar sommige mensen een super-de-luxe leventje leidden, waren er vele anderen die het minder goed hadden en dezen hadden er stilaan genoeg van. Het was dus ook een tijd van opstand en revolutie. Waan je gedurende een week in de 18e eeuw. In het museum gaan we kijken, proeven, dansen, maken en natuurlijk ook spelen. En als je thuis al wat wil oefenen: om chocomelk te maken neem je wat bittere chocolade. Laten smelten in melk met wat vanille mengen met wat kaneel, kruidnagel en peper. Voeg poedersuiker en een vers ei toe en klop op in een chocoladekan: klaar!