Museum van het land van Ourthe-Amblève

  • erkende toeristische attractie
  • velo
  • Autoparking
Reviews
4,4/5 (18 Google reviews)
Het Museum van het Land van Ourthe-Amblève herbergt bijna 6.000 stukken en belicht de evolutie van de mens met 'steen' als rode draad.

Het is gevestigd in een voormalige pastorie die opgenomen is als monument en biedt een unieke kijk op de multidisciplinaire opgravingen op regionale prehistorische sites, die voorwerpen van de prehistorie tot de middeleeuwen aan het licht brachten.

Je ontdekt er onder meer indrukwekkende beenderen van de mammoet, de primitieve Deningers beer en de holenleeuw, naast verschillende voorwerpen die het leven van de mensen evoqueren die doorheen de geschiedenis leefden in de streek Ourthe-Amblève.

Het permanente museumparcours wordt jaarlijks aangevuld met tijdelijke thematische tentoonstellingen die nieuwe getuigen en voorwerpen tonen uit de reserves van het museum, die doorgaans niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Het Museum wil zich met zijn tentoonstellingen, lezingen en animaties opwerken tot een regionale culturele attractie voor groot en klein.
  • Met de bus:
    Lijn 377 (Luik - Esneux - Comblain) - Halte place Leblanc (+ 100 m wandelen).
    Lijn 142 (Luik - Trois-Pont - Gouvy) - Halte place Leblanc (+ 100 m wandelen).
    Met de trein:
    Lijn 43 (Luik - Jemelle) - Halte Rivage (+3 km wandelen).
    IR (Liers - Luxemburg) - Halte Rivage (+3 km wandelen).

In Comblain-au-Pont nodigthet Museum van het Land van Ourthe-Amblève je uit om alle facetten van de archeologie te ontdekken, van de identificatie van een nieuwe site tot het lot van de overblijfselen.

Archeologie, van vindplaats tot museum

De archeologie wordt steeds professioneler en systematischer en draagt bij tot de ontdekking van ons erfgoed. Dankzij de enorme technische en methodologische vooruitgang levert ze een opmerkelijke bijdrage aan onze kennis van het verleden.

De tentoonstelling Archeologie, van site tot museum nodigt je uit om alle facetten van de archeologie te ontdekken, van de identificatie van een nieuwe site tot het lot van archeologische overblijfselen.

Verschillende thema's komen aan bod:

  • prospectiemethoden
  • de verschillende soorten opgravingen en recente onderzoekstechnieken
  • de restauratie en conservering van artefacten
  • En waarom archeologie?

Een niet te missen evenement in de provincie Luik!